La eMAG îi stă tare bine-n BLACK!

eMAG este de departe liderul în e-commerce în România. Lucru dovedit şi azi de felul cum a exploatat “Black Friday” când eMAG a fost “in the black” (adică pe profit) probabil de pe la 5am 🙂

Oficial avem postul de pe blogul eMag cum că până la ora 10am au fost 400.000 de vizitatori unici (2% din populatia României) şi au înregistrat vânzări de peste 4 milione de euro vânzând aprox 34.000 de produse din care 28.000 sunt din promoţia Black Friday. Sunt foarte curios de rezultatele de la prânz.

Citește întreg articolul →

“Empty My Apartment” – E-commerce de unică folosinţă!

“Empty My Apartment” a fost un website creat de un tip pe nume Brian din Texas. Ideea este genială şi s-a vorbit despre acest site pe net (şi, evident, încă se mai vorbeşte).

Povestea este în felul următor. Brian trebuia să se mute în San Frascinco şi s-a gândit iniţial să îşi mute toate lucrurile din apartament (mobilier, electrocasnice, haine etc), dar când transportul s-a dovedit prohibitiv de scump s-a orientat spre alte alternative precum un clasic “garage sale” şi mica publicitate.

Citește întreg articolul →

Un alt mod de a-ţi structura magazinul online: etichete vs. subcategorii

Cele mai multe platforme de e-commerce oferă posibilitatea de a grupa produsele într-un mod tradițional în categorii și subcategorii de produse. Spre deosebire de acestea în Katapulta nu există conceptul de categorie-subcategorie, ci doar colecții de produse. În Katapulta, o colecție nu poate face parte din altă colecție. Totuși se poate simula conceptul de sub-colecție folosindu-ne de etichetele asociate produselor.

Citește întreg articolul →

Katapulta v0.3: Noutăți mișto și schimbări importante.

Salut!

Vineri (4 noiembrie) am lansat versiunea 0.3. Această versiune a eliminat multe buguri, a adus lucruri noi şi am schimbat unele funcţionalităţi existente. 

Nou in versiunea 0.3: MOTOR DE CĂUTARE

Începând cu aceată versiunea, katapulta are motor de căutare complex care permite atât căutări simple cât şi complexe pentru a găsi foarte uşor ceea ce cauţi. Motorul de căutare este disponibil atât în partea de administrare cât şi in magazin. 

Katapulta_searchKalamos_search

Nou în v0.3: WYSIWYG Editor pentru Content

Descrierea produselor, conținutul paginilor și blog post-urilor se face acum folosind un editor care permite stilizarea fonturilor: bold, italic, underline, super & upper script, setarea culorilor fundalului și textului, liste, inserări de imagini & link-uri și alinieri. Și în curând va permite inserarea unui film youtube sau orice alt <embed>, inserări de imagini ale produselor existente în magazin și multe altele. 

Wysiwyg

Una dintre schimbările majore pe care le-a adus versiunea aceasta este procesul de checkout. Dacă în versiunea anterioară procesul de checkout era compus din 3 pași, acum checkout-ul Katapulta este format dintr-un singur pas. 

Pagina de checkout (adică Plasare comandă) poate fi personalizată prin CSS pentru a arăta exact ca și tema magazinului, dar și varianta implicită are un design clar și proiectată pentru a reduce numărul de comenzi abandonate în procesul de plasare comandă. 

One_page_checkout