Prin crearea unui cont, deschiderea unui magazin online pe platforma katapulta.ro sau accesarea in orice mod a continutului platformei katapulta.ro, se considera ca utilizatorul a citit, a inteles, a acceptat si este tinut de respectarea urmatorilor termeni si urmatoarelor conditii. Daca refuzi acceptarea termenilor si conditiilor mai jos descrise, refuzul tau se poate manifesta doar prin parasirea de indata a site-ului katapulta.ro.

Katapulta.ro este proprietatea SC CODE WORKS SRL, fiind marca inregistrata a SC CODE WORKS SRL.

Acesti termeni si conditii se refera la serviciile necesare deschiderii si administrarii magazinelor online pe platforma katapulta.ro, inclusiv la orice servicii, update-uri, aplicatii specifice magazinelor online, functionalitati suplimentare adaugate serviciilor de baza puse la dispozitia utilizatorilor platformei katapulta.ro, care le permit utilizatorilor deschiderea, designul si administrarea magazinelor online pe platforma katapulta.ro, in scopul vanzarii produselor sau serviciilor utilizatorilor.

De asemenea, prin intermediul platformei katapulta.ro, pot fi puse la dispozitia utilizatorilor aplicatii specifice magazinelor online.


Conditii speciale

Pentru a-ti deschide un magazin trebuie sa indeplinesti, pe langa conditiile generale, si urmatoarele conditii:


Conditii generale

I. Responsabilitatea utilizatorului:

 1. Utilizatorul raspunde de confidentialitatea propriilor informatii si de toate actiunile sale, inclusiv in situatia in care informatiile sale au fost compromise, furate si/sau folosite de terti altfel decat potrivit vointei sale.
 2. Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul informatiilor, imaginilor grafice, fotografiilor si linkurilor salvate si furnizare pe/prin intermediul site-ului katapulta.ro si garanteaza ca are tot dreptul de a utiliza acest continut pe care il foloseste sau face public prin intermediul platformei katapulta.ro.
  Utilizatorul intelege si accepta ca acest continut va deveni public pe internet si va putea fi transferat intr-un mod necriptat. De asemenea, utilizatorul intelege si accepta ca platforma katapulta.ro sau proprietarul acesteia poate utiliza acest continut prin modificarea, stocarea, copierea, aducerea la cunostinta publica sau utilizarea lui in campanii de marketing, fara a fi obligat la vreo compensare a utilizatorului pentru aceasta utilizare.
 3. Utilizatorul are dreptul sa isi stearga magazinul sau orice material sau continut asociat cu acesta prin email la adresa contact@katapulta.ro.
 4. Utilizatorul se obliga sa utilizeze katapulta.ro doar potrivit scopului sau declarat, acela de a crea magazine online in scopul de a vinde produse sau servicii.
 5. Utilizatorul se obliga ca actiunile sale sa nu contravina in niciun fel legilor in vigoare si este singurul responsabil in cazul neindeplinirii acestei obligatii.
 6. Utilizatorul este responsabil pentru toate activitatile desfasurate de el sau prin contul sau deschis pe platforma katapulta.ro
 7. Utilizatorul se obliga sa respecte dreptul de proprietate intelectuala al SC CODEWORKS SRL, dreptul de autor si drepturile asociate cu marca de comert Katapulta.ro, astfel cum sunt protejate de legislatia romana.
  Utilizatorul poate printa pagini pe de situl katapulta.ro insa el nu are dreptul de a copia, reproduce, publica, adapta, face publice in orice mod, transfera sau distribui teme, materiale sau informatii de pe situl katapulta.ro fara acordul scris al SC CODEWORKS SRL.
 8. Utilizatorul este unic responsabil pentru urmatoarele actiuni ilicite desfasutate de el sau prin contul sau deschis pe platforma katapulta.ro: fraudarea clientilor sai, ai katapulta.ro sau ai SC CODE WORKS SRL, fraudarea celorlalti utilizatori ai katapulta.ro, sustragerea de informatii, copierea si/sau reproducerea site-ului katapulta.ro sau aplicatiilor si functionalitatilor disponibile pe platforma katapulta.ro, crearea de conturi multiple avand acelasi scop, in vederea desafasurarii oricarei actiuni ilicite, inclusiv pentru a beneficia de planuri tarifare reduse, transmiterea unor virusi sau orice cod informatic cu o natura destructiva, orice alte actiuni care afecteaza buna functionare a serviciului katapulta.ro, a aplicatiilor sau functionalitatilor suplimentare sau care pot fi calificate drept abuzuri. Desfasurarea oricarei actiuni dintre cele descrise mai sus dau dreptul administratorilor katapulta.ro de a lua oricare sau toate masurile de mai jos:
  • de a restrictiona accesul la unul sau toate serviciile, aplicatiile sau functionalitatile katapulta.ro, de drept, fara notificare si fara obligatia de a restutui orice sume de bani achitate de utilizator pentru serviciul care ii este restrictionat;
  • de a sterge orice informatie asociata cu contul utilizatorului;
  • de a se adresa instantei de judecata pentru a obtine repararea oricarui prejudiciu cauzat de utilizator.

II. Responsabilitatea SC CODE WORKS SRL:

 1. SC CODE WORKS SRL isi rezerva dreptul de a adapta, adauga, corecta, modifica, abroga in tot sau in parte continutul termenilor si conditiilor. Pentru a fi tot timpul la curent cu eventualele adaptari, adaugiri, corecturi, modificari, abrogari ale termenilor si conditiilot, te rugam sa verifici varianta in vigoare la http://katapulta.ro/ro/tos
 2. SC CODE WORKS SRL isi rezerva dreptul de a refuza furnizarea serviciilor sale oricand si oricarei persoane, fara a fi necesara o motivatie sau o rambursare de taxe sau comisioane.
 3. SC CODE WORKS SRL nu are obligatia de a verifica informatiile furnizate de utilizatorii sai si, prin urmare, nu poate fi trasa la raspundere pentru prejudicii cauzate de lipsa acestei verificari.
 4. Desi nu ne asumam vreo obligatie in acest sens, SC CODE WORKS SRL isi rezerva dreptul de a sterge sau elimina contul sau continutul nelegal, ofensator, amenintator, defaimator, obscen, pornografic sau care aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuala sau este in disonanta cu termenii si conditiile platformei katapulta.ro.
 5. SC CODE WORKS SRL nu ofera nicio garantie ca serviciile oferite corespund cerintelor utilizatorilor, ca serviciile oferite vor fi neintrerupte, la timp, sigure si fara erori si, prin urmare, isi declina orice responsabilitate derivata din aceasta. SC CODE WORKS SRL se obliga insa sa rectifice in cel mai scurt timp orice eroare. Serviciile katapulta.ro sunt oferite “asa cum sunt” insa apreciem orice sugestie de imbunatatire.
  De asemenea, SC CODEWORKS SRL isi rezerva dreptul de a schimba, suspenda, elimina sau dezactiva accesul la orice aplicatii sau functionalitati suplimentare, pentru totdeauna sau pentru perioade de timp nedefinite, din ratiuni tehnice sau operationale cat si de a modifica preturile aplicatiilor sau functionalitatilor suplimentare, in mod discretionar si fara ca aceasta sa poata atrage vreo raspundere a SC CODEWORKS SRL. In acest caz, SC CODEWORKS SRL se obliga sa notifice utilizatorului oricare dintre actiunile aratate mai sus, cu 15 zile inainte ca aceastea sa devina efective. In cazul in care utilizatorul nu este de acord cu modificarea de pret, el poate renunta la abonament sau la folosirea aplicatiei sau functionalitatii suplimentare.
 6. SC CODE WORKS SRL nu garanteaza calitatea produselor, serviciilor, informatiilor sau oricarui material achizitionat prin intermediul platformei katapulta.ro, nu garanteaza ca acestea iti vor satisface asteptarile si nici ca erorile vor fi remediate.
 7. Raspunderea SC CODE WORKS SRL pentru daune va fi guvernata de prevederile prezentei sectiuni.
  SC CODE WORKS SRL nu este responsabila de eventuale pierderi sau prejudicii directe sau indirecte rezultate din sau legate in orice fel de folosirea, imposibilitatea folosirii sau gradul de performanta a site-ului katapulta.ro.
  Cu toate acestea, in ipoteza in care SC CODEWORKS SRL ar fi obligata la repararea unei daune directe produse in legatura cu serviciile furnizate pe platforma katapulta.ro, utilizatorul intelege si accepta ca orice dauna este limitata sub aspectul cuantumului la suma efectiv platita de utilizator pentru serviciul, aplicatia sau functionalitatea pusa la dispozitia utilizatorului prin intermediul platformei katapulta.ro, in luna in care s-a produs respectiva dauna ce da dreptul la compensatie. SC CODE WORKS SRL nu este niciodata responsabila pentru prejudiciile indirecte suferite de utilizator, cu ar fi si fara a se limita la pierderea unui profit, unui client, unui produs sau orice alte pierderi indirecte.
 8. SC CODE WORKS SRL nu este responsabila pentru neindeplinirea de catre utilizatorii si clientii sai a obligatiilor descrise mai sus sau pentru actiunile ilicite ale utilizatorilor si clientilor, astfel cum sunt ele descrise mai sus.
 9. Suportul tehnic este acordat doar utilizatorilor si clientilor aflati la zi cu plata tuturor taxelor si comisioanelor si se acorda via email. Nu vom acorda suport tehnic pentru probleme care nu sunt in legatura directa cu serviciul furnizat pe platforma katapulta.ro.
 10. SC CODE WORKS SRL nu dobandeste vreun drept de proprietate intelectuala asupra produselor, informatiilor, serviciilor si materialelor furnizate prin utilizarea serviciilor katapulta.ro. Intregul continut furnizat pentru utilizarea platformei katapulta.ro ramane proprietatea utilizatorilor sau clientilor katapulta.ro sau SC CODE WORKS SRL. Prin faptul ca magazinul utilizatorilor este public, continutul furnizat este accesibil tertilor.

Contul katapulta.ro

Utilizatorul este singurul responsabil pentru mentinerea confidentialitatii si sigurantei contului sau cat si pentru toate actiunile si activitatile care se desfasoara prin intermediul contului si este de acord sa notifice de urgenta proprietarului platformei katapulta.ro despre orice incalcare a securitatii contului sau. Platforma katapulta.ro sau proprietarul acesteia nu este responsabil pentru nici un fel de efect produs de sau derivat din incalcarea securitatii contului utilizatorului.

Utilizatorul este de acord sa puna la dispozitia platformei katapulta.ro sau proprietarului acesteia informatiile complete si reale cerute in procesul de inregistrare si sa modifice aceste date in scopul de a mentine reale si complete. Utilizatorul este de acord ca informatiile prezentate in cadrul procesului de inregistrare pot fi stocate de katapulta.ro si folosite pentru mentinerea contului utilizatorului, pentru comunicarea cu acesta si pentru facturare.


Licenta

Katapulta.ro ofera utilizatorilor o licenta revocabila, neexclusiva, netransferabila si limitata in timp pentru a utiliza serviciile puse la dispozitia utilizatorilor prin intermediul platformei katapulta.ro. Katapulta.ro acorda utilizatorilor dreptul de a instala update-uri ale serviciului de baza, aplicatii specifice magazinelor online sau functionalitati suplimentare adaugate serviciilor de baza.

Serviciul de baza este pus la dispozitia utilizatorilor platformei katapulta.ro gratuit si include orice update-uri ale serviciului de baza. Aplicatiile specifice magazinelor online si fuctionalitatile suplimentare adaugate serviciilor de baza sunt disponibile contra cost, in functie de perioada de recurenta, la preturile afisate in cadrul sectiunii Katapulta Apps de pe situl katapulta.ro.

Utilizatorul nu are dreptul de a acorda licenta sa altor persoane, de a copia, publica sau distribui serviciul de baza pus la dispozitie de platforma katapulta.ro, aplicatiile specifice magazinelor online sau fuctionalitatile suplimentare adaugate serviciilor de baza. De asemenea, utilizatorul nu are dreptul de a cesiona drepturile dobandite in temeiul licentei sale, de a eluda limitarile tehnice ale serviciilor puse la dispozitia sa de platforma katapulta.ro sau de a descompune si recompune oricare dintre aceste servicii.

O licenta pentru aplicatiile si functionalitatile suplimentare se poate folosi pentru un singur magazin online deschis pe platforma katapulta.ro. Aceasta insemna ca utilizatorul primeste o licenta revocabila, neexclusiva, netransferabila, limitata in timp si contra cost, pentru a utiliza aplicatia sau functionalitatea suplimentara in cadrul unui singur magazin online. Daca utilizatorul are deschise mai multe magazine online, pentru a folosi aplicatia sau functionalitatea suplimentara pentru fiecare magazin online, va trebui sa cumpere cate o licenta pentru fiecare magazin online.


Cumpararea licentei pentru aplicatii sau functionalitati suplimentare

Fiecare aplicatie sau functionalitate suplimentara disponibila pe platform katapulta.ro are o perioada de proba, un abonament fix si o perioada de recurenta a platii. Pentru unele aplicatii sau functionalitati suplimentare abonamentul este lunar iar pentru altele, abonamentul este anual. Pretul si detaliile aplicatiilor sunt afisate atat in partea de administrare magazine, intr-un ecran dedicat, cat si in sectiunea Katapulta Apps de pe situl katapulta.ro

Pentru a cumpara o aplicatie sau functionalitate suplimentara, utilizatorul trebuie sa selecteze aplicatia dorita si sa furnizeze detaliile de plata solicitate de platforma katapulta.ro (datele cardului bancar de debit sau de credit). Este posibil ca aplicatiile sau functionalitatile suplimentare sa nu fie disponibile decat dupa plata integrala a costului lor.

Prin selectarea aplicatiei, utilizatorul declara implicit ca este de acord cu perioada de recurenta a platii pentru acea aplicatie sau functionalitate suplimentara si cu faptul ca la scadenta ii va fi debitat in mod automat contul bancar prin intermediul cardului bancar introdus in etapa de furnizare detalii de plata, cu suma reprezentand pretul aplicatiei, fara a fi anterior notificat despre aceasta. Utilizatorul va fi notificat dacă plata a fost facuta cu succes sau nu s-a putut efectua.

La sfarsitul perioadei initiale, pentru care s-a facut plata aplicatiei sau functionalitatii suplimentare, abonamentul utilizatorului va fi reinnoit automat pentru o perioada identica din punctul de vedere al duratei cu perioada initiala. Odata cu selectarea aplicatiei sau functionalitatii suplimentare, utilizatorul declara implicit ca este de acord cu reinoirea automata a abonamentului, astfel cum este descrisa in prezentul paragraf, fiind de asemenea de acord sa ii fie automat debitat contul bancar cu pretul aplicatiei sau functionalitatii suplimentare la fiecare reinnoire a abonamentului, fara vreo notificare in acest sens.

Utilizatorul poate anula oricand aplicatia sau functionalitatea suplimentara selectata, fara sa fie necesara o motivatie pentru aceasta si este implicit de acord ca orice sume de bani platite pentru abonamentul la respectiva aplicatie sau functionalitate suplimentara nu i se vor rambursa. O aplicatie anulata va disparea din panoul de administrare si functionalitatea ei va inceta imediat. Anularea unei aplicatii se face din ecranul de aplicatii prin simpla apasare pe butonul <Renunta>. Utilizatorul va putea sa o reactiveze, fara nici un cost, atata timp cat reactivarea se va face pana la data la care aplicatia a fost platita.

In ipoteza in care, din orice motiv (cum ar fi, spre exemplu, indisponibilitatea sumei reprezentand pretul aplicatiei in contul bancar al utilizatorului, card expirat, date bancare incorecte), procesatorul de plati nu poate debita contul bancar al utilizatorului cu suma reprezentand pretul aplicatiei, utilizatorul va pierde accesul la aplicatia/functionalitatea suplimentara pentru care nu s-a putut procesa plata.

Prin introducerea datelor cardului bancar al utilizatorului, acesta acorda implicit dreptul platformei katapulta.ro, procesatorului de plati si bancii folosite de acesta de a utiliza aceste date in scopul procesarii platii pretului abonamentului pentru aplicatia sau functionalitatea suplimentara aleasa de utilizator si declara, de asemenea implicit, ca datele furnizate sunt reale si corecte. Utilizatorul se obliga sa furnizeze datele corecte si complete si sa le actualizeze atunci cand intervin modificari ale acestora.

Pentru a facilita plata aplicatiilor de catre utilizatorii nostri, katapulta.ro va folosi serviciile procesatorul de plati PAYMILL GmbH.

Datele cardului bancar al utilizatorului nu sunt stocate nici pe serverele katapulta.ro si nici pe serverere procesatorului de plati PAYMILL GmbH ci sunt stocate de catre banca folosita de procesatorul de plati pentru procesarea platii, in deplina siguranta, in conformitate cu cele mai inalte standarde de siguranta bancara.

Dupa procesarea platii, utilizatorului i se va emite o factura corespunzatoare sumei reprezentand pretul abonamentului platit.


Confidentialitate

Politica de confidentialitate prezentata in sectiunea http://katapulta.ro/ro/privacy face parte integranta din termenii si conditiile de utilizare a platformei katapulta.ro.


Clauze finale

Neexercitarea de catre SC CODE WORKS SRL a oricarui drept prevazut in prezenta sectiune “termeni si conditii” nu constituie o renuntare tacita la exercitarea lui.

In cazul in care utilizatorul este considerat a fi un consumator, precum si in situatia in care orice caluza a acestor termeni si conditii este declarata invalida sau inaplicabila impotriva utilizatorului din cauza legislatiei de protectie a consumatorilor sau din orice alt motiv, acea caluza va fi considerata nula sau inaplicabila, dupa caz, fara a afecta celelalte clauze a acestor termeni si conditii.

Acesti termeni si conditii, inclusiv politica de confidentialitate, reprezinta unicul si intregul acord incheiat intre SC CODEWORKS SRL si utilizator cu privire la serviciile furnizate prin intermediul platformei katapulta.ro si inlocuiesc orice intelegere scrisa sau verbala intre SC CODEWORKS SRL si utilizator in ceea ce priveste aspectele reglementate de acesti termeni si conditii.

Termenii si conditiile prezentate in prezenta sectiune sunt guvernate de legea romana. Orice disputa, controversa, responsabilitate, revendicare care decurge din sau in legatura cu serviciiile furnizate prin intermediul platformei katapulta.ro se supun spre competenta solutionare, in mod exclusiv instantelor de judecata de la sediul SC CODEWORKS SRL.