Prima vânzare reală: 204,87 RON :)

Era să uit, azi s-a realizat prima vânzare într-un magazin online realizat pe platforma katapulta.ro 🙂 

Magazinul kalamos.ro a vândut un pix Faber-Castell Ambition Negru în valoare de 204,87 RON. Cumpărătorul e cineva din Oradea şi să-l folosească sănătos!

www.kalamos.ro este un magazin online beta tester care a acceptat să folosească platforma katapulta.ro aflată chiar în versiune alpha (adică chiar la început când încă e în şantier). 

Katapulta update – 31 aug.

Acest update este unul destul de important, dar dpdv al interfeţei nu este vizibil. Este important pentru că ne-am uşurat modul de a face actualizări pe katapulta.ro. Pe lângă acestă modificare inviziblă pentru utlizatori, am mai reparat câteva buguri şi am refăcut modul în care imagnile produselor sunt gestionate. 

Pentru fiecare imagine încărcată, se crează thumbnails după următoarele dimensiuni: 

  • ‘icon’    => ’32×32′,
  • ‘thumb’   => ’50×50′,
  • ‘small’   => ‘100×100’,
  • ‘compact’ => ‘160×160’,
  • ‘medium’  => ‘220×220’,
  • ‘large’   => ‘300×300’,
  • ‘big’     => ‘480×480’,
  • ‘grande’  => ‘600×600’,

Scopul acestor imagini este de a fi folosite uşor în tema magazinului de căte dezvoltatorii de teme sau proprietarii de magazine. 

Următorul update programat pe sfârşitul lunii septembrie va fi mai substanţial şi se şi va vedea ceva în UI. 

În episodul următor: Anatomia unui magazin online katapulta. 

Katapulta update – 10 aug.

Azi am facut o actualizare cu următoarele modificări:

  1. [backend] Am îmbunătăţit uploaderul de imagini la produse. După ce se selectează imaginile ce urmează să fie încărcate, se afişează într-o lista care cuprinde informaţii precum numele fişierelor, mărimea şi un progress bar care se actualizează pe măsură ce fişierul se încarcă.
  2. [backend] Fixed: Imaginile thumbnail nu îşi păstrau proporţile în paginile de modificare şi vizualizare produs.
  3. [frontend] Am redus procesul de checkout la 2 paşi: Primul pas e colectarea informaţiilor despre cumpărător (adresă de facturare & adresă de livrare), iar pasul 2 consta în alegerea metodei de livrare & plată şi adăugarea unei note la comandă. Deocamdată e doar funcţional şi urmează un makeup. 

 

Manpacks.com – Chiloţi pe bază de abonament

Manpacks.com e un model de ecommerce inovativ. Am aflat de el citind aticolul acesta de pe practicalecommerce.com şi mi se pare foarte interesant. Ei practic vând lenjerie pentru bărbaţi pe bază de abonament. Ideea este simplă şi eficientă. Clienţii îşi fac un coş de produse de genul chiloţi, şosete, produse de barbierit, prezervative etc pe care le pot cumpăra imediat iar pe baza unui abonament Manpacks.com retrimite pachetul la un interval de timp.

Conceptul se bazează pe faptul că bărbaţilor nu le place să petreacă timp cumpărând tipul acesta de produse. Acest concept de retail pe bază de abonament poate exista doar în contextul online.

Manpacks

Şi a devenit public!

Da, katapulta.ro, serviciul nostru de e-commerce, a devenit public. După multe eschivări şi stres am reusit în cele din urmă să lansăm prima variantă beta. Nu e finalizată şi ştim că mai avem foarte multe de făcut. Suntem deschişi la critici şi sugestii, defapt de abia aşteptăm să le primim. 🙂 

Săptămâna trecută a fost o săptămână grea. S-a întâmplat ca fix în ultima săptămână înainte de lansarea variantei beta să avem şi foarte mult de lucru la celelalte proiecte ale noastre. Cireaşa de pe tort a fost un bug la înregistrarea unor subdomenii pe care l-am descoperit chiar vineri seara după ce am pus situl live şi ne pregăteam să ieşim pe uşă. Weekendul, prieten cu românul, a rezolvat problema 🙂

Următoarele funcţionalităţi sunt disponibile în această variantă:

  1. adăugare de produse şi variantele lor
  2. organizarea produselor în colecţii (nu categorii)
  3. crearea paginilor şi a unui blog 
  4. personalizarea temei magazinului 
  5. primirea de comenzi cu plata ramburs
  6. site public cu un catalog + shopping cart complet.

Check it out: www.katapulta.ro!