Avantajele utilizării Discounturilor în magazinul online

Disconturile sunt o unealtă eficientă de marketing pentru magazinul tău online, în special într-o piață competitivă. De fiecare dată când îi spui unui client că are o reducere de preț, e foarte probabil că i-ai captat atenția. Pe lângă beneficiul evident pentru client, folosirea de disconturi poate aduce beneficii și afacerii tale online.

Avantajele pentru magazinul online

Oferind disconturi poți să atragi clienți noi, să îmbunătățești loialitatea clienților existenți și să-i păstrezi atunci când apar competitori în piață.

1. Atragere de potențiali clienți

Pentru că oamenii preferă să cumpere produse la reducere, disconturile pot fi folosite pentru a atrage mai mulți vizitatori pe magazinul tău. Poți să folosești disconturile ca și o parte dintr-o campanie publicitară, precizând că discontul este valabil doar pentru o perioadă limitată. Cei care îți vor vedea anunțul vor fi în acest fel mai stimulați să arunce o privire în magazinul tău. De exemplu, dacă derulezi o campanie AdWords cu bannere, în acele bannere poți introduce codul de discont.

2. Vânzări mai mari

Odată cu creșterea traficului în magazinul tău, vânzările cresc și nu doar la produsele care sunt la reducere. Majoritatea vizitatorilor vor arunca o privire și la alte produse din magazinu tău înainte de a plasa o comandă. De multe ori clienții cumpără, pe lângă produsele la reducere, și alte produse care nu sunt reduse. Acest lucru se traduce în vânzări mai mari.

Majoritatea magazinelor online trec prin perioade când vânzările sunt mai slabe. Fiecare business are o anumită sezonalitate. Disconturile pot să fie folosite cu succes în perioade cu vânzări mai slabe pentru a stimula vânzările.

3. Vânzare de produse noi și lichidare de stocuri

Oamenilor nu le place schimbarea și din acest motiv sunt mai reticenți în a cumpăra un produs nou în loc de cel cu care s-au obișnuit. Disconturile pot motiva clienții să cumpere produse noi. Astfel le oferi ocazia să afle și să experimenteze un produs nou care poate să-ți aducă un profit mai bun.

O altă situație în care disconturile sunt avantajoase pentru magazinul tău online este când ai un stoc pe care dorești să-l lichidezi. Cea mai bună metodă de a lichida un stoc este să oferi un discont masiv.

Dezavantaje

Oferind disconturi, venitul magazinului tău online poate să fie afectat negativ dacă promoția nu este executată în mod corespunzător. Trebuie avute în vedere toate costurile și impactul care îl va avea discontul asupra venitului.

Disconturi în magazinele Katapulta

Magazinele deschise pe platforma Katapulta.ro au la dispoziție aplicația Disconturi care permite crearea unei mari varietăți de disconturi și cupoane. În sistemul Katapulta, disconturile pot fi aplicate pe produse individuale sau pe toate produsele dintr-o anumită colecție, au termen de valabilitate și număr de utilizări. De asemenea, se pot pune condiții gen un număr minim de produse sau o valoare minimă a coșului.

Aplicația se găsește în panoul de control și e gratuită până la 31 ianuarie. Dacă nu ai un magazin online Katapulta, deschide-ți unul gratuit aici.

Leave a Comment