Workshop – Disconturi progresive. Cele mai mari pentru primii clienți

Celor care utilizează deja aplicatia Disconturi, şi nu numai, le propun următorul scenariu: dorim să impulsionăm clienţii să cumpere mai mult din magazinul nostru printr-o campanie de reduceri folosind combinaţii de disconturi; astfel primilor 10 cumpărători le acordăm un discont de 20%, iar următorilor 30 un discont de 10%. Campania o putem derula pe un singur produs, pe o colecţie de produse sau pe întreaga comandă.

În continuare presupunem că vrem să ne axăm campania de reduceri pe un singur produs: “Husă telefon”.

Aşadar, creăm primul discont procentual de 20%, iar la condiţiile discontului alegem opţiunea “Discontul se aplică asupra unui produs” şi alegem produsul “Husă telefon”. La valabilitate alegem o dată de început a discontului şi, cel mai important, alegem ca discontul să expire după un număr maxim de utilizări egal cu 10.

Discont 20% pentru primii 10

În continuare, creăm un al doilea discont procentual de 10%, aplicat asupra aceluiaşi produs “Husă telefon” ca mai sus. Data de început a discontului va fi aceeaşi ca la precedentul, iar la expirare alegem după un număr maxim de utilizări egal cu 30.

Discont 10% pentru urmatorii 30

Cum funcţionează?

Aceste doua disconturi se aplică în mod automat, fără vreo acţiune din partea cumpărătorului. Astfel primii 10 clienţi care cumpără produsul “Husă telefon”  vor beneficia automat de primul discont de 20%, care le oferă reducerea cea mai mare. După ce primii 10 clienţi au cumpărat “Husă telefon”, discontul de 20% va expira şi nu va mai fi aplicat, deoarece am ales să expire după un număr de maxim 10 utilizări. În continuare, următorii clienţi care cumpără “Husă telefon” vor beneficia în mod automat de reducerea de 10% datorată celui de-al doilea discont. Acest ultim discont va expira şi el după ce vor fi cumpărate 30 de “Huse telefon”, adică după ce discontul va fi folosit de maxim 30 de ori.

Acest truc de folosire a două disconturi în acelaşi timp, aplicate aceluiaşi produs funcţionează deorece prima dată se aplică discontul cu valoare mai mare, până la expirare, după care se aplică celălalt discont cu valoare mai mică.

În aplicația Disconturi din  Katapulta dacă avem mai multe disconturi active și valide în același timp se aplică în mod automat cel care oferă reducerea cea mai mare.

Leave a Comment