Bunătăţi pentru bunica: Integrare plată cu card pentru magazinele online Katapulta

O metodă de plată des întâlnită în magazinele online este plata cu card bancar. Spre deosebire de metodele de plată offline (ramburs, transfer bancar etc), un avantaj major a plăţilor prin card este că vânzătorul este notificat instant că plata a fost facută urmând ca abia apoi să fie expediat produsul. Comanda fiind plasată şi plătită deja, comerciantul are siguranţa unei comenzi ferme, spre deosebire de ipoteza folosirii metodei de plată ramburs unde riscul să nu fie ridicată comanda e mai mare.

Magazinele online create pe platforma Katapulta pot să accepte plăţi online prin card bancar foarte uşor, folosind procesatorul mobilPay™, această metodă fiind disponibilă in secţiunea Metode de plată din partea de administrare.

Ce poate fi mai uşor de atât? Acum şi bunica poate să accepte plăţi cu card în magazinele ei online Katapulta 🙂

Câteva lucruri ce trebuie ştiute despre plăţile online

Procesatorii de carduri online percep comisioane şi taxe pentru serviciile prestate. De asemenea, procesatorul de carduri nu livrează banii instant în contul comerciantului ci la un termen de câteva zile de la finalizarea plăţii. Aceste termene variază de la procesator la procesator.

Procesatorul mobilPay™ este unul dintre cei cu comisioanele cele mai mici. Comisionul lor (la data articolului) variază între 2.7% şi 2.3% în functie de termenul de plată care poate fi la 3, 10 şi 30 de zile. La comisionul lor se mai adaugă o taxă fixă de 0.1 euro (10 euro cenţi).

mobilPay™ mai percepe un comision de transfer bancar între 5 şi 7 RON. Plata minimă care poate fi transferată este 100 RON.