Cum poți să accepți plăți prin credit card în magazinul tău Katapulta?

Ți-ai făcut magazin Katapulta și acum vrei să oferi clienților tăi posibilitatea de a plăti online prin credit card. Clienții tăi vor putea achiziționa ușor și sigur produsele tale, iar tu vei încasa banii înainte să trimiți produsele.

Katapulta oferă această facilitate gratuit prin integrarea cu procesatorii de plăți online. În continuare vă prezentăm procesul de configurare a metodei de plată prin credit card prin intermediul procesatorului mobilPay integrat direct în platforma noastră.

De la început trebuie sa vă informăm că există niște condiții obligatorii pentru a folosi mobilPay:

  1. trebuie să fiți persoană juridică sau persoană fizică autorizată,
  2. să dețineți cel puțin un serviciu online (e-commerce),
  3. să nu comercializați produse sau servicii care sunt în afara limitelor legale (jocuri de noroc, servicii pornografice, servicii legate de telefonia mobilă).

Primul pas pentru acceptarea de plăți online prin credit card este deschiderea unui cont de comerciant mobilPay. Deschiderea de cont este gratuită, nu există costuri de mentenanță sau implementare. MobilPay reține doar un comision variabil de la plățile finalizate realizate prin magazinul tău.

Pasul doi. După crearea contului de comerciant mobilPay, vei primi o semnătură, un certificat public X509 (fișierul public.cer) și o cheie privată (fișierul private.key). Acestea trei componente sunt necesare pentru configurarea în Katapulta a metodei de plată prin credit card. Binențeles vei putea testa înainte întregul proces de plată prin credit card prin activarea “modului de testare”, acest mod neimplicând folosirea banilor reali.

După ce ai testat metoda de plată prin credit card via mobilPay și totul este în regulă, nu-ți rămâne de facut decât să activezi metoda de plată în Katapulta.

Metoda de plata prin credit card

Din acest moment la orice comandă făcută în magazinul tău, în pagina “Plasare comanda” (checkout) clienții tăi vor putea selecta plata online prin credit card. Cand un client vrea sa plătească prin credit card, selecteaza metoda de plată respectivă, apasă butonul “Finalizează comanda”, urmând a fi redirecționat spre site-ul securizat mobilPay de plăți online prin card bancar. Aici își completează informațiile legate de cardul său (nume, numar card, ccv), mobilPay proceseaza plata și dacă plata a fost acceptată clientul este redirecționat înapoi în magazinul tău cu un mesaj corespunzător. MobilPay trimite, securizat și fără a stoca pe serverele sale, informațiile introduse de clientul tău către banca procesatoare care le directioneaza către banca emitentă a cardului. Banca emitentă aprobă sau refuză plata.

Plățile făcute prin mobilPay le puteți urmări în contul de comerciant deschis la mobilpay.ro. Plățile de la mobilPay spre dvs. se realizează în funcție de perioada de decontare aleasă: 3, 10 sau 30 de zile. Mai multe informații și asistență pentru clienții mobilPay găsești aici.

Deschide-ți un magazin online Katapulta

Acum că ai înțeles cât de simplu este să accepți plăți online prin card bancar (credit sau debit), dar nu ai un magazin online, îți poți deschide un magazin online Katapulta. E ușor, rapid și gratuit.

Leave a Comment