Cum să dezinstalezi McAfee Security Scan Plus

Ieri mi-am actualizat versiunea la Flash şi surpriza a fost că m-am trezit şi cu un crapware pe nume McAfee Security Scan Plus la mine pe calculator. Noroc că şi-a plantat un shortcut pe desktop că altfel nu-l vedeam atât de repede.

De obicei sunt foarte atent la checkboxuri şi alte softuri care vin cu toate update-urile. Se pare că mi-a scăpat acest crapware. Nu am observat nicio referire la McAfee când am instalat update-ul. S-ar putea să fi fost şi să-mi fi scăpat. În fine, am continuat cu dezinstalarea mizeriei de la mine de pe laptop, dar lucrurile n-au mers chiar aţă.


Soluţia Adobe & McAfee pentru a scăpa de crapware e simplă: Uninstall McAfee ca şi orice alt program instalat şi gata.

Pentru mine n-a functionat. Uninstall-ul a şters doar fişierul uninstall.exe şi n-a mai apărut în lista de programe instalate. McAfee a rămas pe laptop şi în continuare mă ameninţa cu scanatul calcului că nu-i în siguranţă altfel. E posibil să fie un bug la uninstall (se mai întâmplă) aşa că deocamdată nu-i bănuiesc de rea credinţă pe cei de la Adobe.

N-am putut să şterg folderul pentru că un proces îl folosea.

  • Am pornit Task Manager şi am omorât processul SSScheduler.exe – McAfee Security Scanner Scheduler

O PORCĂRIE DE EXPLICAŢIE! Merită să-mi fac cont Adobe numai să-i înjur!

Nu cred că o corporaţie precum Adobe nu poate ţine, din propriul buzunar, o echipă care să dezvolte în continuare Flash Player-ul. Dezvoltarea de standarde open precum HTML5 a afectat foarte mult Adobe & Flash Player. Mai mult decât am crezut eu iniţial. Deşi eram sceptic referitor la moartea Flash-ului, propovăduită de mulţi la începuturile HTML5, acum sunt convins că nu mai are mult.

S-ar putea totuşi ca Adobe să-şi revină şi Flash-ul să fie salvat. Dacă nu, eu cu siguranţă nu-i voi duce lipsa.