“Empty My Apartment” – E-commerce de unică folosinţă!

“Empty My Apartment” a fost un website creat de un tip pe nume Brian din Texas. Ideea este genială şi s-a vorbit despre acest site pe net (şi, evident, încă se mai vorbeşte).

Povestea este în felul următor. Brian trebuia să se mute în San Frascinco şi s-a gândit iniţial să îşi mute toate lucrurile din apartament (mobilier, electrocasnice, haine etc), dar când transportul s-a dovedit prohibitiv de scump s-a orientat spre alte alternative precum un clasic “garage sale” şi mica publicitate.

Ambele cu neajunsurile lor. Dacă un garage sale îi limita clientela la vecinii săi de pe stradă, anunţurile la mica publicitate au generat o grămadă de telefoane de la oameni care il întrebau dacă mai e disponibil nu-ştiu-ce produs şi întâlniri programate la care aştepta degeaba posibilul cumpărător. În plus, vânzând la mica publicitate (atât online pe situri de licitaţii sau offline în ziare specializate) nu putea să îşi expuna foarte bine produsele de calitate pe care le avea de vânzare şi ca să compenseze acest neajuns, ar fi trebuit să scadă preţul foarte mult.

"Empty My Apartment" - E-commerce de unică folosinţă!

Screenshot cu prima pagină a magazinului “Empty My Apartment”.
Website-ul nu mai există, l-a închis după ce a vândut tot – deci de unică folosinţă 🙂 

Brian s-a decis să abordeze problema aceasta într-un mod diferit. Şi-a deschis un magazin online şi într-o oră a reuşit să isi adauge toate produsele (40-50 în total). El a folosit shopify.com, un serviciu e-commerce hostat exact ca şi katapulta.ro. Pentru a genera trafic pe situl lui, a vorbit cu diverşi blogeri despre ce vrea să facă şi ei au scris despre asta. De asemenea a folosit Facebook şi Twitter, “Like”-uind şi “tweet”-uind diverse produse cu ajutorul prietenilor. Toate acestea au generat un trafic suficient ca Brian să-şi vândă produsele şi să se mute liniştit în San Francisco.

Niciodată nu a fost mai uşor să-ţi deschizi un magazin online. Fiind o soluţie de e-commerce găzduită şi intrucat nu trebuie să descarci nimic, katapulta.ro îţi oferă posibilitatea de a-ţi deschide un magazin online în 2 minute. Dacă eşti rapid, ai putea-o face în mai putin de un minut 🙂