De ce să folosim termeni și condiții personalizate la un magazine online

Acesta este un guest post de Irina Iliescu

Termenii și condițiile unui magazin online, alături de politica de confidențialitate reprezintă cele mai importante documente legale pe care un magazin online trebuie să le afișeze. Katapulta.ro îți oferă posibilitatea generării automate a termenilor și condițiilor pentru magazinul tău online, într-o variantă standard.

Iți vom prezenta mai jos câteva motive pentru care este important să personalizezi acești termeni și condiții, în raport de specificul business-ului tău.

1. Termenii și condițiile reprezintă contractul care reglementează relația comercială dintre magazin și client.

Prin intermediu acestor termeni și condiții, poți stabili (în limitele premise de lege) condițiile în care clienții pot cumpăra de la tine, fie că vrei să stabilești o valoare minimă a comenzii, o modalitate specifică de livrare a produselor, un termen în care produsele vot fi livrate sau alte astfel de aspecte.

Citește întreg articolul →

Am făcut upgrade de hardware și actualizare software

Happy 1 mai!

Azi am făcut operațiunile de actualizare software și upgrade de hardware pe serverul fizic unde rulează Katapulta.

Actualizările de software le facem regulat pe măsură ce ele sunt disponibile. În acest fel ne asigurăm că atât serverul nostru cât și datele magazinelor Katapulta nu sunt vulnerabile la atacurile care exploatează vulnerabilități ale sistemelor care rulează software neactualizat.

Astfel, proprietarii magazinelor Katapulta se pot concentra asupra afacerii lor și nu sunt nevoiți să își piardă timp cu aceste operațiuni tehnice absolut necesare.

Upgrade de hardware

De asemenea, am făcut și un upgrade al serverului fizic. Acum avem un procesor mai puternic special pentru server (Intel Xeon E5-2680 v2 @ 2.80GHz), dublu memorie RAM și SSD în loc de HDD. Actuala configurație este mult mai performantă decât predecesoara. Boost-ul de performanță vine în principal de la SSD (Solid State Drive), hard disk-ul fiind cea mai înceată componentă a unui calculator.

Magazinul tău Katapulta foloseste infrastructură premium.

Serverul Katapulta este găzduit cloud-ul Linode.com, în datacenter-ul din Londra. Folosim serviciile de găzduire hosting Linode din 2009 și e de departe preferata noastră vs alți provideri de hosting pe care îi folosim în prezent.

Ne bucurăm că putem să oferim acest upgrade și în același timp să păstrăm serviciul de bază gratuit și stress free! 🙂

Tumbler for eCommerce Blogging

Foloseste Tumblr pentru Blog Ecommerce

Am văzut un articol pe PracticalEcommerce, subiect preluat și pe Ecompedia.ro, despre 10 motive pentru care să-ți deschizi un blog eCommerce pe platforma Tumblr.com

La articolul de pe ecompedia.ro, am lăsat atunci, iunie 2013, un comentariu prin care am zis că voi testa Tumblr pentru un blog personal. Lucru pe care l-am și făcut și sunt impresionat de platformă. Vezi blogul meu Tumblr aici.

După ce am testat Tumblr sunt extrem de impresionat și am 4 motive pentru care recomand magazinelor online să își dechidă blog pe tumblr. Acestea sunt…

1. Posturile se propagă ușor și rapid pe Tumblr

Tumblr este o combinație de blog și social media. Au un sistem de “followers” similar cu Twitter și platforma distribuie automat posturile tale altor persoane de pe Tumblr cu aceleași interese. Deci pe lângă traficul organic de pe net, mai există un trafic din interiorul comunității Tumblr. Oricine poate să facă reblog la posturile tale. Reblog este la fel precum Share pe Facebook și Retweet pe Twitter.

2. Fără comentarii la posturi

Citește întreg articolul →

Workshop – Disconturi progresive. Cele mai mari pentru primii clienți

Celor care utilizează deja aplicatia Disconturi, şi nu numai, le propun următorul scenariu: dorim să impulsionăm clienţii să cumpere mai mult din magazinul nostru printr-o campanie de reduceri folosind combinaţii de disconturi; astfel primilor 10 cumpărători le acordăm un discont de 20%, iar următorilor 30 un discont de 10%. Campania o putem derula pe un singur produs, pe o colecţie de produse sau pe întreaga comandă.
Citește întreg articolul →

Avantajele utilizării Discounturilor în magazinul online

Disconturile sunt o unealtă eficientă de marketing pentru magazinul tău online, în special într-o piață competitivă. De fiecare dată când îi spui unui client că are o reducere de preț, e foarte probabil că i-ai captat atenția. Pe lângă beneficiul evident pentru client, folosirea de disconturi poate aduce beneficii și afacerii tale online.

Avantajele pentru magazinul online

Oferind disconturi poți să atragi clienți noi, să îmbunătățești loialitatea clienților existenți și să-i păstrezi atunci când apar competitori în piață.

1. Atragere de potențiali clienți

Pentru că oamenii preferă să cumpere produse la reducere, disconturile pot fi folosite pentru a atrage mai mulți vizitatori pe magazinul tău. Poți să folosești disconturile ca și o parte dintr-o campanie publicitară, precizând că discontul este valabil doar pentru o perioadă limitată. Cei care îți vor vedea anunțul vor fi în acest fel mai stimulați să arunce o privire în magazinul tău. De exemplu, dacă derulezi o campanie AdWords cu bannere, în acele bannere poți introduce codul de discont.

2. Vânzări mai mari

Citește întreg articolul →

Să aveți un Crăciun minunat!

Dragi prieteni,

noi, Horațiu și Claudiu de la Katapulta, vă dorim un Crăciun minunat, alături de cei dragi vouă. Să aveți o vacanță liniștită, să vă bucurați și să vă relaxați.

Noi vom petrece Crăciunul într-un mod tradițional românesc, alături de familie și prieteni. Vom monitoriza emailurile de suport, dar s-ar putea să nu răspundem cu promtitudinea cu care v-am obișnuit.

Aa.. v-am pregătit și o felicitare! 🙂

Sărbători Fericite!

Sărbători Fericite 2013!

Cum poți să accepți plăți prin credit card în magazinul tău Katapulta?

Ți-ai făcut magazin Katapulta și acum vrei să oferi clienților tăi posibilitatea de a plăti online prin credit card. Clienții tăi vor putea achiziționa ușor și sigur produsele tale, iar tu vei încasa banii înainte să trimiți produsele.

Katapulta oferă această facilitate gratuit prin integrarea cu procesatorii de plăți online. În continuare vă prezentăm procesul de configurare a metodei de plată prin credit card prin intermediul procesatorului mobilPay integrat direct în platforma noastră.

De la început trebuie sa vă informăm că există niște condiții obligatorii pentru a folosi mobilPay:

  1. trebuie să fiți persoană juridică sau persoană fizică autorizată,
  2. să dețineți cel puțin un serviciu online (e-commerce),
  3. să nu comercializați produse sau servicii care sunt în afara limitelor legale (jocuri de noroc, servicii pornografice, servicii legate de telefonia mobilă).

Citește întreg articolul →

5 lucruri pe care să le incluzi în colet

De multă vreme vroiam să scriu un articol de guerilla marketing despre cum pot proprietarii de magazine online să utilizeze coletul ca și canal de marketing. În urmă cu două săptămâni am citit un articol exact despre tema aceasta pe practicalecommerce.com și am scris acest articol ca o completare.

Proprietarii de magazine online au la dispoziție un canal extrem de eficient de marketing direct. Și anume coletul cu care se livrează produsele comandate.

Spre deosebire de marketingul direct prin poștă, utilizarea coletului este foarte eficientă deoarece iți țintești doar clienții care ști sigur că au cumpărat cel puțin odată de la magazinul tău online. Prima comandă poate fi exact aceasta pe care o onorezi.

Pe lângă faptul că probabilitatea de a le vinde acestor clienți existenți este de 60-70%, fața de 5-20% în cazul unui client nou, un client existent va fi dispus să cheltuie și mai mult pe o comandă. Aproape dublu față de un client nou. — Marketing Metrics. În plus, nu te costă nimic ca să iți transporți marketing-ul direct pentru că te folosești coletul care oricum ajunge la client.

Ce poți pune în colet?

Citește întreg articolul →

Schimbări fundamentale în bine la Katapulta

Săptămâna aceasta a trecut un an de zile de când am lansat oficial Katapulta.ro. A fost un an minunat, plin de experiențe valoroase, din care am învățat multe.

Celor care ați fost cu noi de ceva vreme, vă mulțumim pentru răbdare. Faptul ca ați ales Katapulta pentru a vă baza afacerea online sau doar pentru că ați dorit să vă testați o idee, înseamnă foarte mult pentru noi.

Pentru a vă răsplăti pe voi și pe viitorii noștri clienți, am decis să facem o schimbare majoră în modul în care produsul Katapulta poate fi folosit, și anume:

Serviciul de bază e-commerce este gratuit!

Asta înseamnă că:

  • nu vor mai fi acele abonamente lunare
  • zero comision din comenzile voastre
  • fără limite ca număr de produse sau spațiu pe disc

Cu alte cuvinte, produsul Katapulta este GRATIS și NELIMITAT!

Serviciul de bază va include toate funcționalitățile necesare pentru a crea un magazin online. Asta înseamnă că oricine dorește să își testeze ideea de business o poate face cu risc zero și cu cost zero!

Katapulta Apps

Adițional serviciului de bază, lansăm Katapulta Apps, care sunt funcționalități extra, de care noi credem că veți avea nevoie pe măsură ce veți crește și business-ul online se va maturiza.

Pentru început, vom avea următoarele aplicații Katapulta și ne vom ocupa ca aceasta listă să crească.

  • Discounturi – Gratuit până la 30 ianuarie 2014
  • Domeniu propriu
  • Recuperearea coșurilor abandonate (în curând)
  • Unelte SEO

Fiecare din aceste aplicații Katapulta vor fi contra cost. Vor avea o perioadă de probă și un preț individual. Prețul va fi plătit recurent lunar sau anual, în funcție de aplicație.

Pentru mai multe informații, contactați-ne pe pagina noastră de Facebook sau pe Twitter la @katapultashops.

Katapulta.ro la TeComm

TeCOMM 2013 – octombrie 24-26

Peste 15 zile are loc TeCOMM – Transylvania eCommerce Conference & Expo în Cluj Napoca. Evenimentul se află la ediția a 3-a și reunește specialiști, antreprenori, furnizori de servicii și entuziaști și pasionati de e-commerce.

Ca și anul trecut, noi vom participa la TeComm și anul acesta, în calitate de expozanți. Dacă participi, vino la standul Katapulta – stress free e-commerce să povestim și să te delectezi cu ceva bun 🙂

Clienții și partenerii noștri beneficiază de un discount de 20% în baza unui cod completat la înscriere. Codul a fost trimis pe email dar în caz că nu l-ai primit, contactează-ne.

Dorești și tu o reducere dar nu ești clientul nostru?
No problem! Comentează la acest post sau share pe facebook menționându-ne și îți oferim 20% discount la înscriere.

Ne vedem la TeCOMM!